Tijdens de Summit Ketenregie wordt tijdens een tafelsessie een bepaald onderwerp behandeld. Voorbeelden van onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn hieronder te vinden. Wanneer u zich heeft ingeschreven en de definitieve onderwerpen voor de tafelsessies zijn bekend, dan ontvangt u hierover een mail. Op dat moment krijgt u de mogelijkheid om uw voorkeur aan te geven.

 

1. Ontwikkelen van duurzame partnerships

Diverse innovatieve oplossingen komen beschikbaar voor het verduurzamen en optimaliseren van het (last mile) distributietraject. Maar zijn ketenpartners bereid om voor de lange termijn in elkaar en met elkaar te investeren in nieuwe technologie?

 

2. Implementeren supply chain strategie

Koplopers op supply chain gebied hebben moeite om vervolgstappen te zetten en hun strategie ook buiten de eigen organisatie vorm te geven. Hoe komen ketenpartners verder dan alleen hier en daar een quick win? Hoe maken we ketens pas echt agile? 

 

3. Betrouwbare data; altijd en overal

Retailbedrijven moeten in hun complexe, omnichannel supply chains kunnen vertrouwen op actuele en juiste data: one version of the thruth, overal in de keten. Welke ICT oplossingen sluiten daar op aan? Wanneer is de tijd van email, edi en excel definitief voorbij?

 

4. Verkeersvraagstukken samen te lijf

De problemen in het wegvervoer nemen toe door een hoger verkeersaanbod en veel wegwerkzaamheden. Door verkeersdata effectief te delen kunnen transportplanners veel winst boeken? Zijn verladers, vervoerders en overheid bereid om de nieuwe kansen te pakken?

 

5. De overgang van AGS naar DMS

De Nederlandse Douane lanceert vanaf volgend jaar het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS). Alle bedrijven die aangifte doen voor hun export en import zendingen moeten hiervan gebruik gaan maken. Deze overgang houdt meer in dan alleen een systeemvervanging en heeft gevolgen voor alle partijen in de supply chain. Hoe pakken we dit aan?

 

6.Discussieer mee over de vijf belangrijkste IT-trends voor 2019 en 2020

Adviesbureau Supply Value verrichtte een studie onder IT-professionals waaruit de belangrijkste trends in het IT-landschap naar voren zijn gekomen. Het gebruik van data om nieuwe inzichten te creëren blijkt volgens het onderzoek een dominant thema te zijn gevolgd door cyber security, kunstmatige intelligentie, internet of Things en Blockchain.

 

7. Compose, de tinder voor verladers

Waarom? Het idee achter compose is dat twee bedrijven met een complementaire logistiek en waarvan de kans groot is dat veel op elkaar lijken, via het compose platform met elkaar worden gematcht. Met als doel om vrachtwagens, magazijnruimte en (misschien in de toekomst) personeel te delen en zo kosten te besparen en de duurzaamheid en efficiëntie te vergroten.

 

8. Drempelloos data delen: voorwaarde voor ketensamenwerking

Logistieke vraagstukken van vandaag vragen om samenwerking in de keten. Thema’s als sustainability, disruptie, visibility & control, en innovatie richting Supply Chain 4.0 vallen of staan bij het delen van data. Maar om drempelloos data te kunnen delen moeten de barrières van vertrouwen en data integratie worden geslecht. Hoe pakken we dat aan?